.

 

 

Willow, Teckel

Willow de T-Teckel is in 1999 gekocht in een dierenwinkel. In die tijd was er nog niet zo’n uitgebreide informatie voorhanden, dat ik wist wat er allemaal gaande was in de hondenwereld.

Waarschijnlijk is Willow een “broodfokkers-hondje” wiens moeder het zonlicht nooit heeft gezien en waarvan de genetische eigenschappen ook nooit zijn onderzocht. Willow heeft namelijk nogal wat lichamelijke klachten en probleempjes. Dat maakt hem niet slechter, wel moeilijker.

Desondanks loopt hij vrolijk mee met zijn podenco-broertjes en –zusjes, alleen volgens hem, rennen ze te hard. Met zijn korte pootjes kan hij ze niet bijhouden. Net als zijn hondenvriendjes is Willow eigenlijk ook een buitenlandertje……… Hij is in België geboren!!

De laatste tijd gaat het niet heel erg goed met Willow, hij heeft overduidelijk last van zijn lichaam. De hernia, zijn nieren, de epilepsie, alles gaat inmiddels zijn tol eisen. Omdat hij vanwege zijn hernia een tijd aan de moderin heeft gezeten, is hij daarvan behoorlijk dik geworden. Dit overgewicht werkt natuurlijk ook niet mee aan zijn algehele fysieke conditie. Ons vriendje is echter nog steeds vrolijk en af en toe stiksjagerijnig, dus hij is nog dezelfde als voorheen.

Helaas is Willow op 22 juni 2009 overleden. Hij woont nog immer in mijn hart.

hit counter