.

 

 

Joep is geadopteerd!!

 

Joep is een schat van een hond, jong en nog speels. Hij kan loslopen en luistert prima, mits zijn aandacht niet elders ligt.  Hij heeft ook een enorm jachtinstinct, dus een stadse omgeving is een aanrader. Katten is een no-go. Mijn kat woont nu al twee maanden op de bovenverdieping. Dat is ook gelijk de reden, waarom wij voor Joep dringend op zoek zijn naar een eigen plekje.

Ergens moet er toch iemand zijn, die in Joep zijn maatje ziet, die Joep met de liefde omringt die hij zo nodig heeft.

 

Joep kan ook alleen thuis zijn, al zal dit opgebouwd moeten worden. In het begin is hij daar namelijk onzeker over. Joep kijkt ook erg graag naar buiten. Is nieuwsgierig naar alles wat er op straat gebeurd. Blaft dan wel af en toe, maar is ook makkelijk te corrigeren.  Joep is ook dol op kinderen. Die vindt hij gewoon geweldig. Wanneer een kind wat terughoudend is, is Joep rustig, merkt hij dat ’t kind honden gewoon is, is hij wat drukker. Maar hij laat bijna alles toe, tot aan aan zijn kluiven zitten toe. Zal dan ook niet grommen. Joep is wel een sterke hond. Ik vermoed naast Podenco, dat er ook een anderssoortig hondje in zit, als een bull o.i.d. Het is 1 bonk spier.

Maar zijn karakter is Po, lief, trouw, aanhankelijk en relaxed.

 

 

Vandaag zijn we even met Joep naar het plaatselijke strandje geweest. Ik ben van mening dat het vertrouwen wat je geeft, je ook weer terug krijgt. Van een hond is dat in ieder geval waar.

Op het strandje aangekomen, Joep losgelaten zodat hij lekker kon hollen en gek doen. En dat deed hij ook. Hij kwam ook weer heel braaf terug om aangelijnd te worden. Joep heeft niet heel veel aandacht voor de mens aan de andere kant van de lijn, maar dat kan natuurlijk nog komen. Of mijn koekjes zijn niet lekker genoeg natuurlijk :-) Onderstaand een paar foto's van vandaag.

   .

Door een oproep op Faceboek, is Joep hier in de opvang gekomen. Een kruising Podenco met karakter. Een eigenzinnig manneke die gecastreerd is en vreselijk nieuwsgierig. Hele dagen staat de 2 en halfjarige Joep hier uit het raam te kijken en te kletsen tegen voorbijgangers. Soms blaft hij ook. Maar hij is ook een ontzettende knuffelkont, die goed met kinderen kan. Over zijn socialisatie met honden kan ik niets zeggen nog. Het baasje van Joep zei dat hij buiten aan de riem nogal dominant was. De hond die ik tot nu toe ben tegengekomen, daar was hij bang van.

Joep is geen kattenhond! Een huisje met een stabiele hond erbij zou een weldaad zijn voor hem..

Maar Joep moet vanwege zijn jachtinstinct het liefst in een stadse omgeving.Meer over Joep volgt nog.

Joep is ter adoptie bij Stichting Podencoworld.

    

hit counter